diumenge, 3 de gener del 2016

Medi ambient-2. Ecologia. English Week. Els Innu de Canadà




br />

Del 25 al 29 de gener celebrarem l'English Week a l'institut. 2n d'ESO es centrarà en un país majoritàriament anglòfon: Canadà. 
Des de Medi ambient-2, seguint amb el tema de les cultures en perill, coneixerem els Innu, un grup de tribus algonquines que habiten aquells territoris des de fa mil·lenis, en una immensa àrea d'avets i coníferes, llacs, rius i roquissars.
Cacen animals com l'os, la llúdriga i el porc espí, i també pesquen i recol·lecten baies, però principalment depenen de les manades de caribús. Fins fa poc, els innu obtenien tot el que necessitaven (aliment, roba, refugi i armes) del caribú.
Ara mateix s'enfronten a un greu problema: el govern canadenc entrega les seves terres en forma de concessions mineres, inunda el seu territori amb projectes hidroelèctrics i hi construeix carreteres, alhora que els obliga a sedentaritzar-se. Estan demanant que se'ls reconegui els seus drets sobre les terres que han ocupat durant milers d'anys.
En aquest enllaç trobareu una interessant entrevista a George Rich, indígena Innu, que fa una anàlisi de la situació: http://www.survival.es/articulos/3143-entrevista-george-rich-innu
Ho comentarem a classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada